La Liga 2018/2019

Fjorårets sesong i La Liga bød på forholdsvis lite spenning om ligagullet, hvor Barcelona så solide ut og dominerte serien fra nærmest første spark på ballen. Denne sesongen har allerede vist seg å by på mer spenning. I tillegg spilles nå den første La Liga sesongen med den nye dommerteknologien VAR.Atletico-bussen ruller videre, Real Madrids stortalenter har fått klubben tilbake på vinnersporet, og i sivet lurer Sevilla som er i storform. Innspurten av 2018/2019 sesongen ser ut til å by på mye spenning og en mengde bra fotball. Det er når konkurransen virkelig spisser seg og man opplever ekte glede som supporter.

Vil Barcelona vinne igjen?

Som Barcelona-supporter er det betryggende å se mer jevne og solide resultater enn det klubben viste på høsten og mot nyttår. Som vanlig er Lionel Messi i storform, med en rolle i hjertet av laget. Denne sesongen har han også fått kapteinbåndet etter at Andres Iniesta forlot klubben.Barcelona ligger foreløpig på toppen av tabellen foran de to Madrid lagene, henholdsvis Atletico og Real. Bak dem igjen lurer Sevilla. Med nye solide signeringer i Arthur, Lenglet og Vidal, og en Dembele som virkelig har kommet i gang ligger potensialet til grunn for at dette kan bli en suksessfull sesong.

God underholdning

Til tross for at det ikke nødvendigvis scores mest mål i La Liga er det likevel en hel del god fotball og underholdning. Man ser lag med høy andel av tekniske, fotball kloke spillere som virkelig spiller for å vinne kamper. Som i alle ligaer har man en variasjon av defensive og offensive lag.Men alle lagene besitter visse egenskaper som den spanske vinnermentaliteten, taktisk solide lag, og godt pasnings spill. innføringen av VAR (Video Assistant Referee) har også fått luket bort mange av de håpløse dommerfeilene som ligaen tidligere har vært kjent for. La Liga sesongen 2018/2019 har allerede produsert mange gode fotballkamper, og flere venter.