Overtrening skaper risiko for skader

I motsetning til hva mange tror, er ikke overdreven trening bra. Hvile er avgjørende for topp ytelse og generell helse. Moderat fysisk aktivitet gir flere helsemessige fordeler, men om du overdriver vil kroppen gi deg beskjed.

Det er sant at idrettsutøvere med høy ytelse tilbringer timer i treningsstudioet med å løfte vekter, løpe og andre disipliner. Og at dette har bidratt til flotte resultater, men det er noe som heter overtrening, noe som følgelig ikke er spesielt bra. Overtrening kan til og med øke risikoen for skader, brudd og utmattelse, noe som kun hindrer deg i å oppnå dine mål.

Rådfør deg med en profesjonell

Muskulær overbelastning er en slags skade som kan være smertefull for personen som lider av den. Muskelstress kan produseres enten ved overtrening eller ved å utføre en feil bevegelse. Uansett årsak er det viktig å forstå hvordan man behandler en slik skade.

Overforbruk av muskler resulterer ikke alltid i en betydelig eller langvarig skade. Men som med andre helseproblemer bør skader vurderes av fysioterapeuter, som kan måle en alvorlighetsgrad.

Muskeloverbelastning er vanligvis forbundet med mild smerte som kan tolereres. En passiv eller inaktiv tilnærming til situasjonen kan imidlertid forverre den. Det er alltid bedre å besøke fysioterapeuten, eller ta hjelp av naprapati ved skader eller smerter.