Lag din egen fotballbane

Hvis du og familien din er fotballinteresserte, er fotball naturligvis den perfekte treningen og underholdningen. Hva er vel da enklere enn å ha en egen bane i hagen? Der kan du og barna løpe og leke når dere vil, og det trenger verken å være dyrt eller vanskelig.

Finn et flatt sted

En fotballbane bør være relativt flat, så velg det flateste stedet i hagen. Hvis det er noen små jordhauger kan de jevnes ut med spade. Er haugene store kan du snakke med noen som har traktor, så kanskje de hjelper deg å jevne banen. Og husk at banen ikke trenger å være like stor som en vanlig fotballbane. Det skal ikke spilles cupfinale i hagen din. Du kan gjerne sammenligne med ballbinger, som er langt mindre enn en vanlig fotballbane. Det er like morsomt å spille på en liten bane, for der blir det mer action.

Skjerming rundt banen

For å unngå at ballen havner hos naboen eller på veien, kan det være nødvendig med skjerming rundt banen. Det er ikke nødvendig med nett eller andre kostbare løsninger. Du kan i stedet bygge en lav mur eller sette opp noen skjermende vekster. Hekker er også fine støydempere, og de gjør at banen føles mer hjemmekoselig. Du føler faktisk at du spiller i en hage. Verken en hekk eller en mur kan stanse høye baller, men de hjelper til å stanse noen.

Aktivitet for alle

Små fotballbaner har kanskje ikke plass til 22 spillere, men samtidig er det nok sjelden du har så mange på besøk. Sats heller på små lag, eller spill to og to mot hverandre. Små baner gjør at alle har mer kontakt med ballen, og alle blir mer inkludert. Dermed blir dette en sunn og morsom aktivitet for familie og venner.