Serie A-sesongen 2015/2016 – stikker Juventus av med seieren igjen?

Det er bare to uker siden de første kampene av den øverste italienske fotballigaen, Serie A, ble sparket i gang, og det ser allerede det ut til at oddsene igjen ligger i Juventus’ favør. Sammenlagt er Juventus den overlegne vinneren av den italienske toppligaen, ettersom dette laget fra Torino har vunnet ligaen hele 31 ganger, samt at de også har 19 andreplasser på merittlisten.

De har vunnet overlegent de siste fire sesongene, og etter tapet mot Barcelona i Champions League-finalen i år, er de nok sultne på revansje i Serie A. På Betssons blogg kan man lese forhåndsomtaler om 2015/2016-sesongen, og det ser ut til at man fortsatt legger penger på Juventus som vinneren. Men de mener også at kampen om seriemestertittelen burde bli mye jevnere i år enn tidligere, som for eksempel i fjorårets finale da andreplasslaget Roma endte hele 17 poeng bak Juventus.

Nytt blod, nye strategier?

Ut fra de endringene som er gjort i de forskjellige ligalagene, trekker Betsson frem at Roma har sikret seg Edin Dzeko og angrepsspilleren Mohamed Salah for å forsterke sin stab denne sesongen, som en positiv utvikling. I Juventus’ disfavør ser de tapet av Arturo Vidal, Carlos Tevez og Andrea Pirlo. Men her har lagkaptein Gianluigi Buffon uttalt seg at disse endringene ikke har påvirket vinnermentaliteten i laget.De to Milano-lagene Inter og AC Milan må tilbake i toppform, understrekes det. Dette for å skape mer liv i toppligaen, ettersom Juventus har vunnet så overlegent de siste sesongene. Sinisa Mihajlovic er ny trener for AC Milan og har forsterket troppen med forsvarstalentet Alessio Romagnoli, i tillegg til dette skal de nyankomne angrepsspillerne Carlos Bacca og Luiz Adriano sørge for at AC Milan scorer mål. Det gjenstår å se om disse endringene vil ha positiv eller negativ effekt på lagene.