Sykling som treningsform

Sykling er en av treningsformene som øker mest i popularitet i Norge, og det er ikke uten grunn. Det finnes mange gode argumenter for å velge sykkelen framfor bilen. En forfriskende sykkeltur er bra for hodet og god trening for kroppen. Når du sykler trener du nemlig både kondisjon og muskelstyrke, og hvis du sykler ute i det fri får du også en god dose frisk luft med på kjøpet. Sykling er mer skånsomt for leddene enn løping, og er spesielt bra for deg som sliter med dårlige knær. Trener du i tillegg styrke i lår og sete, så vil dette virkelig sette fart på sykkelturen.

Hvordan sykle mest mulig effektivt?

Sykling er ikke bare god trening, det er også et glimrende framkomstmiddel. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hvilken sykkel som egner seg best for dine behov, tatt i betraktning at det er et enormt utvalg sykkeltyper på markedet. Hvilken prisklasse skal du velge? Og hva slags sykkel trenger du? Et enkelt svar er: Kjøp den som fungerer best, fra en kunnskapsrik sykkelbutikk. En terrengsykkel er perfekt for å trene i skog og mark. Trenger du en bysykkel, så er el-sykkel et godt alternativ. Denne fungerer utmerket for å komme seg raskt fram i byens asfalterte gater, men til gjengjeld mister du noe av treningseffekten.

Ulike sykkeltyper

Hva du liker er avgjørende for hva slags sykkeltype du bør kjøpe. Foretrekker du å trene mye kondisjonstrening og sykle lange distanser, så vil en landeveissykkel være midt i blinken. Dette er lette og raske sykler som er skapt for rask sykling på jevnt underlag. Liker du bedre en robust sykkel med solide dekk, så kan en offroad sykkel være det du er på utkikk etter. Dette er en allround sykkel som passer for deg som liker trening i allsidig terreng. Er du en fjellgeit på to hjul kan en mountain bike med god demping gi deg god og variert trening i den vakre, norske fjellheimen.