Manchester United

Manchester United Football Club er en engelsk fotballklubb som holder til i byen Manchester, nord i England. De spiller i Premier League og er den mestvinnende klubben i turneringens historie. Manchester Uniteds logo er rund, og fargelagt i rødt og gult med et bilde av en djevel i midten.Det er også derfor de kalles for de røde djevlene av klubbens supportere og andre som følger de. Noe av det kommer sannsynligvis også fordi de er og har alltid vært et av de mest fryktede lagene i hele England, et lag det aldri er lett å spille mot.

Meritter

Manchester United var ikke alltid en storklubb, men den første gode perioden til klubben startet etter 1945, da de ansatte Matt Busby som manager. De startet først beskjedent, men spilte bedre og bedre for hvert år, noe tilhengere satt pris på. I 1958 var krevde en flyulykke livet til flere av spillerne og trenerne.Etter denne tragedien klarte Busby på mirakuløst vis å bygge opp stallen igjen, og det var da storhetstiden til klubben virkelig begynte. Hele 1960-tallet var spekket med ligaseire, cupseire og ikke minst seier i europacupen i 1968. Etter dette trakk Mat Busby seg, men skrev seg likevel inn i historiebøkene.

Den moderne klubben

Det var ikke før Sir Alex Ferguson tok over klubben på slutten av 1980-tallet at klubben som vi kjenner i dag virkelig ble skapt. Men også han hadde en beskjeden start på karrieren i Manchester og brukte noen år på å få ordentlig suksess. De vant Cupvinnercupen mot Barcelona i 1990.Det var etter de hentet Eric Cantona i 1992 det virkelig begynte og ta av. Han ledet de til ligaseier og cupseier i 1992/93 og i 1995/95. De vant igjen i 1997 og ble i tillegg den første engelske klubben til å ta trippelet i 1998/99. United fortsatte en jevn seiersrekke utover 2000-tallet.