Smerter når du løper eller trener?

Ingen, hverken godt trente eller utrente unnslipper vondter ved jevnlig løping eller trening. Dette er hva du må tenke over når smerter dukker opp under og etter en økt, og hvordan du får hjelp for knesmerter.

Stabilitet og avlastning

Den vanligste løpe- og treningssmerten i kne er bedre kjent som kneartrose. Uttøying er essensielt for å forebygge smerter etter en økt, men også for å forebygge senere skader og overbelastning. Når skaden først har oppstått trenger man noe som avlaster kneet og reduserer smerter. Om smerten ikke går over med tiden bør du få en henvisning fra legen til en ortopedisk behandling.

Ortopediske hjelpemidler

Med rett behandling og rehabilitering kan de fleste vondter behandles. Betennelser på kne gjelder som oftest skader på menisk eller korsbånd. Ortopediske verksted er klinisk bevisste behandlingssted for kneskader. Jo fortere du oppsøker spesialist, jo større er sjansen for å unngå et ømt og slitt kne over tid.

Ortopediske verksted har mange støtte- og kompresjonshjelpemidler for å redusere belastningsskader. Knebind med kompresjon, knevarmere, knestøtte og sports bandasjer er eksempler på gode hjelpemidler som finnes på markedet. Alle disse ortopediske produktene med en anatomisk passform hjelper mot betennelser i kneleddet. Om du løper jevnlig kan noen av produktene være lurt å vurdere under løpetreningen.