Liverpool og deres supportere

Liverpool FC, også kjent som LFC eller Liverpool, er en fotballklubb som er basert på nordvest-siden av England. Klubben er en av de mest suksessrike klubbene i engelsk historie, og kan skryte av blant annet 18 ligatitler, og er den klubben med flest ligatitler i England. Liverpool kan også skryte på seg en av verdens største supportergrupper, med over 200 offisielle fanklubber i over 50 land. Supporterne refererer ofte til seg selv som «Kopites», oppkalt etter tribunen hvor de holder til på Anfield, som er stadionen de spiller sine hjemmekamper. Denne tribunen heter «The Kop», og har blitt bygget om flere ganger i løpet av klubbens historie.

Byen og fotballaget Liverpool

Liverpool er en by som er mest kjent for sine to fotballag, nemlig Everton og Liverpool. Men det er sistnevnte som har den klart største tilhengergruppen, både i Norge og resten av verden. Faktisk er det slik at Liverpool hadde den største offisielle supporterklubben i Norge i 2018. De aller fleste kan gjenkjenne en Liverpool-drakt når de ser den, noe som gir klubben massiv markedsverdi i tillegg til den underholdningen de gir sine trofaste supportere hver uke. Dersom du ønsker din egen drakt, kan du finne det på Kopshop. Men det er viktig å påpeke at sportslig suksess er bare èn av mange faktorer som gjør klubben så berømt.

Hvordan har Liverpool blitt til en av verdens største fotballklubber?

Liverpool spiller i Premier League, som blir av mange sett på som den største og beste fotballigaen i verden. Sporten ble født i Storbritannia, og har fortsatt et utrolig sterkt fotfeste der. Ved å spille i den mest populære ligaen i verden, er det naturlig at Liverpool har fått en stor supportergruppe basert på den sportslige suksessen de har hatt. Liverpool var nemlig det laget som dominerte den engelske ligaen i en 20-års periode fra 1972-1992 (https://talksport.com/football/59576/liverpool-v-man-united-which-clubs-golden-age-best-13083157895/). Fotballsupportere arver ofte lag fra sine foreldre, og dette har bidratt til at Liverpool har flere eldre supportere enn eksempelvis Manchester United, men allikevel har klubben supportere i alle aldersspenn.